Cyprus Theatre Organisation

Χρίστος Θεοδώρου

 

Σπουδές: Στο Ωδείο Kodaly το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Kodaly και διεύθυνση χορωδίας με δάσκαλο τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα, έχει πτυχίο πιάνου με δασκάλα την Δήμητρα Παπαδοπούλου και πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης με δάσκαλο τον Βαλεντίνο Πατρικίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα του Δημήτρη Παπαδημητρίου σχετικά με την μουσική για το θέατρο και το σινεμά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας καθώς και του Φίλιππου Τσαλαχούρη με το ίδιο αντικείμενο στο Ωδείο Kodaly.

Το 2021 παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση «ΕΡΩΤΟΠΑΙΓΝΙΑ». Το 2020 το έργο του «Το Γλωσσάριο των Ανθέων-7 μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» ηχογραφήθηκε από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής (ΕΡΤ). Το 2018 πραγματοποίησε: συναυλία αφιερωμένη στο έργο του «Γραμμένα για φωνή», έπαιξε ζωντανά πιάνο και συνέθεσε μουσική για την παράσταση «Για μια στιγμή Άγγελοι». Συμμετείχε: στο Φεστιβάλ Δελφών και στην καλοκαιρινή συναυλία του Π. Σουρούνη. Ενορχήστρωσε και έπαιξε ζωντανά μεταξύ άλλων στις μουσικές παραστάσεις «Τρεις Τελείες», «F.G.Lorca». Από το 2017 συνεργάζεται με την δισκογραφική εταιρεία «Μικρή Άρκτος», από το 2019 με την Γ. Νέγκα, το 2018 και 2019 με την Δ. Παπίου. Εργάστηκε σαν ενορχηστρωτής, πιανίστας, υπεύθυνος του μουσικού σχήματος στην παράσταση «Greek Freak» και σαν συνθέτης και εκτελεστής στην site-specific παράσταση «Στάση Ομόνοια». Έλαβε μέρος σαν πιανίστας στην συναυλία του Στ. Ξαρχάκου (Καλλιμάρμαρο), έκανε μια αυτοσχεδιαστική piano solo perfomance με τίτλο «Καθώς γυρίζει προς την άνοιξη ο καιρός» κ.ά.

Έχουν κυκλοφορήσει οι εξής δίσκοι του με τραγούδια: «Καρδιά Μισή», το ψηφιακό solo piano album «Spring», «Τετράδιο», «Φώτο.βόλτα» και «(α)». Έχει συνθέσει τέσσερα πρωτότυπα μιούζικαλ: «This Property is Contemned (Προς Κατεδάφιση)», «Ο Eυτυχισμένος Prince», «Η Μικρή Σειρήνα» και «Τα μάγια της πεταλούδας». Έχει συνθέσει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις. Μουσική του έχει παιχτεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Υπήρξε μέλος της ομάδας Σπείρα-Σπείρα. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή Δήλος-Δήμητρα Χατούπη και στη Δραματική Σχολή Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη.

Έχει ενορχηστρώσει πολλές μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει και σαν πιανίστας. Έχει παίξει ζωντανά με τους: Γ. Νέγκα, Δ. Παπίου, Β. Ταγκούλη, Δ. Δημοσθένους, Κ. Μακεδόνα, Ζ. Καρούνη, Η. Σαία, Γ. Χριστοδούλου, Ε. Καρατζόλη, Σ. Μαργιολά, Ρ. Αντωνοπούλου, Σπ. Γραμμένο, Χρ. Μαξούρη, N. Green, Π. Καράκογλου κ.ά.

Έχει συνεργαστεί σαν συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκτελεστής και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας με τους σκηνοθέτες: Σ. Κακάλα, Δ. Χατούπη, Ελ. Γκασσούκα, Φρ. Κορρού, Δ. Κουρούμπαλη, Γ. Νανούρη, N. Μαστοράκη, Σ. Χατζάκη κ.ά.